10 Kasım 2016 Perşembe

NEDEN PARA KAZANAMYORUM - YOUTUBE PÜF NOKTALARI



Nereye Kadar YouTube ?

Bir zamanlar "ya oyun oynayarak para mı kazanılırmış git ders çalış!" diyen amcalarımıza dedelerimize sorarım, o küçük gördüğünüz hakir gördüğünüz sırf ders çalışmıyor diye dışladığınız çocuklar şimdi internet fenomeni haline geldi ve gelmeye devam ediyorlar.

Vazgeçilmez video paylaşım platformu olan YouTube'i Google satın aldıktan sonra çok büyük değişikliklere imza attı. Daha bundan birkaç yıl önce yani 2013-2014 yıllarında "Abone Ol" butonunu piyasaya sürdükten sonra ben şahsım adına söylüyorum o butonu çok ciddiye almadım. Facebook ve Twitter varken YouTube'de kim birbirini takip eder ki dedikten sadece iki yıl sonra kanallar bir güncelleme ile para kazanabilir hale geldi.

Bazı insanlarımızın paraya biraz düşkün olduğu aşikar. Oyundan futbola, makyajdan yemek tariflerine birbirinden farklı kategorilerde bir çok kanal ortaya çıkmaya başladı ve başlar başlamaz hemen ardından şikayetlerde gelmeye başladı. "hani çok az para geliyor, bu ne la buda paramı, aman ben sıkıldım uğraşamıycam." gibi...

Sanıldığının aksine aslında YouTube'den o kadar kolay para kazanılmıyor. Hemde Türkiye gibi reklama yatırımın çok az olduğu bir ülkede...

Gelin bunu detaylı inceleyelim;

YouTube aslında çok cimri bir platformdur. Bunu da yine bir Google aracı olan Blog sitesinde yazmam biraz komik tabi..

Yurt dışında ortalama bir reklam başına ayrılan bütçe 10$ ise bu rakam Türkiyede 0,01$, ne kadar komik değil mi?

Bundan yola çıkarak şunu tavsiye ederim ki eğer ingilizceniz çok iyiyse kesinlikle ingilizce içerik üretin.

Gençlerin bir hevesle bir heyecanla başladığı içerik üreticiliği bir yerden sonra sıkmaya başlıyor ve para kazanamadıklarından şikayet edip yarıda bırakıyorlar, bu da internetin bir video çöplüğüne dönmesine sebep oluyor.

Yani bir konuyla ilgili kaliteli veya kelitesiz olsun çok fazla video atıldığı için artık deneme yanılma yolu ile kaliteli olan video yu bulabiliyoruz.

Özgün içerikler üretmek yerine ya da sırf birilerine izletmek beğendirmek için paylaşımlar yapıldığı sürece ne üreticiler mutlu olur ne de istediği videoyu izlemek isteyen insanlar.

Kısaca YouTube senin videona para vermiyor ya da senin videona tıklandı diye sana yüzlerce dolar para vermez bunu bekleme.

Biraz acımasızca olacak ama YouTube'nin senin videona ihtiyacı yok bu tür kanallar YouTube'nin sürümden kazandığı projedir sadece.

Teknik içeriğe girecek olursak: YouTube PÜF NOKTALARI

Adwords dediğimiz bir sistem vardır, bir kelime başına ödenen para bu sistemle çalışmaktadır. YouTube bunu otomatik ayarlar.

Eğer içeriğinde bir otel kelimesi geçiyorsa veya bir araba markası kelimesi geçiyorsa YouTube otomatik olarak o videoya otel reklamı veya araba markası reklamı atar. Senin kazanacağın para o reklamda kullandığın kelimeye o firma ne kadar bütçe ayırmışsa 1000 izlenme başına veya reklam tıklaması başına o kadar para kazanırsın.

Yani senin paranı YouTube vermez kullandığın kelimeler verir.

Bu yüzden attığınız videolara oluşturduğunuz içeriklere dikkat edin.

Oyun videoları paylaşıyorsanız güncel oyunları oynamanızda ve takip etmenizde fayda var. Büyük kanalları takip ederseniz sürekli güncel paylaşımlar yaptıklarını fark edeceksiniz. Eğer birbaşkasının oynadığı oyun çok izlenmişse sizde o oyun izleniyor diye aynısını yapmaya çalışırsanız ne özgünlük kalır nede zevk alırsınız.

Eğitim videoları mı paylaşıyorsunuz. Aynı konuları anlatmayın mesela Photoshop eğitimi veriyorsunuz tutupta araçları kutuları anlatmayın, bunu yüz bin kanal yapıyor zaten. Araçları anlatmak yerine bir araçla farklı ne yapılabilir gibi yöntemlerini püf noktalarını anlatın, işte ozaman dikkat çekersiniz.

İlginç bilgiler mi paylaşıyorsunuz. Evet genelde 51. bölge Deepweb bunlardan en ünlü olanları ve herkes bu içerikleri paylaşıyor ben dahil. mesele burada farklı bilgiler bulmak değil tabiki araştırarak farklı bilgilerde bulacaksınız o ayrı, ama anlatmak istediğim aynı bilgi içerisindeki farklı bir tio farklı bir olgu. Mesela Deepwebte ortaya çıkan yeni bir görüntü yada video. başlığı altında bilgi içeriği oluşturabilirsiniz.

Tekrar söylüyorum işin püf noktası izlenme sayısı değil izlenme dakikası. YouTube kanalınızın demografi sekmesini sürekli takip edin kitle tutma sekmesini sürekli takip edin, özgün olun, dürüst olun, doğru tagler atın, kazanın :)

Ve malesef sektörün hastalığı olan 1vs1, 2vs2 olan birbirlerini karşılıklı takip etme meselesine gelince; tek kelimeyle boşuna vakit kaybı bir süre sonra bunlar siliniyor boşuna çabalamayın. Benim kanalımın izlenme kitlesi %98 abone olmayan kullanıcılardan geliyor. yani abonelik çok önemli değil.

Son zamanlarda reklam veren dostu olan YouTube artık argo kelimelere ve +18 tehlikeli kelimelere ödeme yapmıyor. yani boşu boşuna videoları çalıpta platformu kirletmeyin.


Sırf izlenme kasmak için de spam etiketler atıyorsunuz ya, sadece ke
ndinizi kandırırsınız. artık karşınızda yapay zeka var. 

Kendi reklamlarınıza tıklamayın arkadaşlarınıza tıklatmayın.

Bunlar hesabınızın kapanmasına veya ceza almasına vesile olacaktır.

Daha fazla püf noktası ve sorularınız olursa yorumlarınızı bekliyorum.

Fakir kanalımada göz atabilir abone olabilirsiniz :) 
Youtube Kanalı için TIKLAYINIZ





İyi içerik üretmeler...



Grafik Tasarım & Fotoğraf

31 Ağustos 2016 Çarşamba

VEKTÖR GRAFİK NEDİR

Vektör grafikler çözünürlükten bağımsız, her bir nesne matematiksel ifadelerle oluşturulan ve en önemlisi detay kaybetmeden herhangi bir boyutta yeniden ölçeklendirilebilen grafik türüdür.

Aşağıda görüldüğü üzere vektörel nesne büyüdüğünde herhangi bir büyüme gerçekleşmiyor.




Bitmap Grafik Nedir?
Bitmap türü grafiği tanımlayacak olursak, ilgili imajı oluşturan ve her biri renk bilgisi içeren piksel veya noktaların yan yana ve alt alta dizilmesiyle oluşan grafik türüdür.

Piksel'den kısaca bahsetmek gerekirse bir bitmap görüntüyü oluşturan en küçük noktadır. 

Bitmap grafikler hangi programlarla oluşturulabilir?
Bu tür grafikleri oluşturmak için en bilindik ve en popüler olan Adobe Photoshop'u ilk başta sayabiliriz. Sonrasında uzun zamandır Photoshop'a alternatif olarak gösterilen Corel ve Illüstratörden bahsedebiliriz.

Yine açık kaynaklı ve ücretsiz bir program olan Grimp'i duymuşsunuzdur. Eğer Grimp'in arayüzüne yabancı iseniz Grimpshop'u deneyebilirsiniz. Grimpshop'taki arayüz Photoshop ile hemen hemen aynı yappılmaya çalışılmıştır.

Bitmap grafiklerde en çok kullanılan uzantılar .jpg, .png, .gif, .bmp gibi...

Vektör Grafiklerin Avantajları
Vektör grafikler farklı boyutlar ve farklı renklerde üretilmesi gereken çalışmalarda kullanılmak için idealdir.

Örneğin bir vektörel görsel çalışması büyük bir ilan tahtası için büyütülüp kullanılabilir. Aynı zamanda istenilen derecede küçültülüp kullanılabilir, kalite kaybı olmaksızın çeşitli baskılarda da kullanılabilir.

Vektörel bitmap'lar yeniden şekillendirilip, yeniden renklendirilebilirler.

Vektörler Photoshop gibi piksel tabanlı programlarda kullanıldığı takdirde büyütülüp küçüldüğünde görüntü kaybına, kalite kaybına uğrayabilir.




27 Ağustos 2016 Cumartesi

FOTOĞRAF TEKNİKLERİ


ÖNEMLİ:
İyi bir GRAFİK TASARIMCI iyi bir FOTOĞRAF bilgisine sahip olmalıdır.


- Fotoğraf çekemiyor musunuz?
- Bir kamera aldınız, ilk önce nereye gitsem diye bir sürü plan program mı yapıyorsunuz?
- Çektiğiniz fotoğrafları yayınlamakta zorluk mu çekiyorsunuz?

Korkmayın. Aynı sorunları herkes ilk adımda yaşıyor, önemli olan vazgeçmemek.


Fotoğrafa Giriş

2016 yılına girdiğimiz ilk aylardan itibaren teknolojinin de ilerlemesiyle birlikte akıllı telefonlarında profesyonel fotoğraf makineleri kadar kaliteli görseller yakaladığını hepimiz biliyoruz.

Fakat, hiç bir akıllı telefonun profesyonel fotoğraf makinesi olamayacağını da bilmeliyiz.

Fotoğrafın kalitesini belirleyen, değişmeyen altın kuralları vardır. Bunlardan birini bile kadraja(kare içerisine) oturtursanız çektiğiniz fotoğrafın kalitesini göreceksiniz.


Bu kurallara bir göz atalım;


1. Dört Nokta Kuralı:


Fotoğrafını çekeceğiniz objeyi tam ortalamak yerine çizgilerin kesiştiği dört noktadan birine objenin açısına göre yerleştirirseniz, fotoğrafa bakılma oranını arttırırsınız.

Bu teknik hem objeyi hemde objenin bulunduğu ortamı gözler önüne serip dikkati tek noktada yoğunlaştırmayı azaltarak, kadraja ferahlık katar.




Çekeceğiniz objeyi mecbur değilseniz ortalamayın, Eğer ortalarsanız göz ortaya odaklanır ve etrafını göremez, dolayısıyla göz yorulur.




































2. Çizgiler ve Perspektif(derinlik)

Gözler Bir kareye baktığı zaman otomatik olarak çizgileri, hatları, birbirini takip eden eşit boyuttaki objeleri takip etmeye başlar.

Bir tanesi bile bozuk olduğunda göz hemen bunu algılar, bu olayı bir sınıfta sınava giren öğrencilerden bir tanesi kafasını çevirdiği anda öğretmenin bunu anında fark etmesi ile bağdaştırabiliriz.

Bir karede Derinlik yakalamak istiyorsak bu illa dümdüz olacak anlamına gelmez.

Bir düzen eşliğinde kadrajın sağ tarafına ya da sol tarafına, göze hoş gelebilecek birbirini takip eden objelerinde perspektifi alınabilir.

Yeterki göz, düzeni takip ederken yorulmasın veya bir engelle karşılaşmasın. Engellerden kastımız farklı bir renk olabilir, yada farklı bir obje hatta belkide farklı bir boyutta duran element.

Sizin bir kadrajda perspektifi bozabilecek unsuru aramak için bir çabanız olmasa bile ilk bakışta o gözünüze çarpacaktır rahat olun. :)


3. Makro(yakın çekim):
















Makro çekimde dikkat etmeniz gereken temel madde odaklamadır.

Bu, bir objenin küçük bir ayrıntısı da olabilir, herhangi küçük bir cisim de olabilir hatta bir doku bile olabilir. Kaliteli bir makro çekim için elinizde bulunan lens 200mm veya üstü olması gerekir.

Odaklayacağınız objenin arka planı bulanık görüneceği için arka plan temasında daha çok renk uyumluluğu aranır. Üç veya daha fazla renk makro yapılan objenin canlılığını ve dikkat çekiciliğini azaltacaktır.

Makro çekimi yaparken sıradan çekim pozisyonları uygulanmamalıdır. Daha ziyade yatay pozisyon ya da diz üstünde dirsekle bacaktan destek alarak çekim yapılabilir.

Not: Makro çekimi yaparken deklanşöre basmadan 2-3 saniye önce nefes tutulması titremeyi önler. Eğer titremeyi önleyemiyorsanız zamanlamalı çekim yapmakta işinize yarayacaktır.


4. Bakış Açısı:
Bir objeye nasıl baktığınız önemlidir. Tabi sadece obje değil, Dünya'ya diğer insanlardan daha farklı baktığınızı düşünüyorsanız hayal gücünüz iyidir demektir.

Bakış açısı demek herkes sağa bakarken senin sola bakman değildir. Senin de sağa baktığında sağa bakanların gördüğü varlıklardan daha farklı varlıklar görmendir.

Özetle bakış açısı aynı objeyi farklı hayallere sığdırmaktır.

Mesela bu fotoğrafta bazı insanlar kirli pasaklı dağınık bir oda görebilir. 

Ama bazı insanlarda yaşanmış anıların olduğunu ve bir takım insanların bu odada nasıl bir hayat yaşadığını hayal edebilir.

(Fotoğraf: Kadıköy sokaklarında terk edilmiş bir han)





küçük faydalı notcuklar:
- Pozlama: Gelen ışığın miktarı ile orantılıdır.

- Gelen ışık ise Enstantane ile orantılıdır. yani enstantane'ye dikkat edin, iso 100 değerinde enstantaneyi arttırabilirsiniz. Olabildiğince az iso değeri verin fazla değer vermek görüntüyü bozabilir. 

- Uzun pozlama için 1/1 den daha düşük enstantane verebilirsiniz.

- Gelen ışık Diyafram ile ilişkilidir. Her değer bir öncekinin yarısı kadar ışık alır.

- Alan değeri "f" ile gösterilir. değer arttıkça bulanıklık değeri azalır.

- Arkaplanı flu tutan portreler çekmek istiyorsanız f/5.6 1/400 sec. ISO: 100 değerleri uygundur.

(İYİ BİR FOTOĞRAF SİZİ EN ÇOK MUTLU EDEN FOTOĞRAFTIR.)

Grafik&Fotoğraf

2 Ağustos 2016 Salı

KURUMSAL KİMLİK NEDİR

Kurumsal Kimlik Nedir?
Kurumsal kimlik isminden de anlaşıldığı gibi bir kurumun kimliğidir. Nasıl ki kimlik kartlarımızda bizim ile ilgili bütün bilgiler içeriyor ise, kurumsal kimlikte de kurumun bütün bilgileri içerir.

Kurumsal kimliğin pazarlamada ve müşteri algısında rolü büyüktür. Herhangi bir kuruma güvenen müşteri, güvendiği kurumun logosunu görmesiyle birlikte bulduğu ürüne daha sıcak yaklaşır. Bu sebeple kimliği sağlam temellere dayalı bir kuruluş her zaman bir adım öndedir.

Kurumsal Kimlik Ne İşe Yarar?
İyi hazırlanmış bir kurumsal kimlik iyi bir imajdır. Bu sebeple hazırlanan kurumsal kimlikte hazırlandığı süreye bakılmaz.

Kurumsal kimlik bir kurumu diğer kurumlardan ayırır, bazen bir amblem, bazen bir slogan, bazende sadece seçilen bir renk tonu bile yeterlidir kendisini anlatmaya. Kullanılan logonun, amblemin ya da logotype'ın kurum ile örtüşmesi çok önemlidir. aksi halde bir zaman sonra yeterli ilgiyi göremediği için, kurum kimliğini yeniden yapılandırmak zorunda kalır. Bu da o kurum için hem maddi hemde manevi bir kayıp olur.

Özetle; Kurum ile bağı güçlü olan kurumsal kimlik tasarımları, reklam yatırımlarınında başarılı olmasını sağlar ve akılda kalıcılık oranını yükseltir.

Kurumsal Kimlik Tasarım Sürecini beş madde halinde sıralayabiliriz
(tabi her tasarımcı kendine göre yol izleyebilir);

1. Tasarım öncesinde yapılacakların listelenmesi ve veri toplanması
2. Tasarım süreci zaman ayarlaması
3. Tasarımların taslak halinde sunumu
4. Sunum sonrası revizeler
5. Tasarımların onaylanması ve baskıya hazırlık

Kurumsal Kimlik Nerelerde Kullanılır?

Kurumsal kimlik iç ve dış etkenler olarak iki ayrı bölümdür;
1. Kurum içinde kullanılanlar
2. Kurum dışında kullanılanlar

Kurum içindeki çalışmalardan bazıları;
- Logo
- Antetli kağıt
- Zarf
- Kartvizit
- Dosya
- Kurum içi dökümanlar vs...

Kurum dışındaki çalışmalardan bazıları;
- Araç giydirme
- Bina cephesi
- Gazete
- Dergi
- Katalog
- Billboard
- Megalight vs...

Not: Eğer ilk defa bir kurumsal kimlik tasarımı yapacaksanız düşük fiyat vermeyin. Hem kendiniz için, hem de piyasa sağlığı için... 
Eklemek istediğiniz veya eleştiri yapmak istediğiniz bir konuda yorum yapabilirsiniz. Teşekkür ederim.


Grafik Tasarımcı

18 Mart 2016 Cuma

DEEP WEB TEHLİKESİ




DEEP WEB NEDİR? 

Sıradan bir kış günüydü.

İnternette vakit geçirmek için o siteden bu siteye şu linkten kenardaki linke tıklayıp durdum. 
Canım biraz ekşili istedi, esrarengiz siteler aramaya başladım, arama motoruna internette hiç olmayan bir site yazıp aratıyordum, sonra ne kadar saçmaladığımın farkına vardım :)

Oradan oraya atlarken bir yazı gördüm, yazı DEEP WEB hakkındaydı.

Merak ettim incelemeye başladım, görsellerde arattım garip garip resimler çıkmaya başladı,

Önce ruh sağlığı ve akıl hastalıkları hastanesi sanmıştım. Ancak öyle değilmiş, çok daha kötüsüyle karşılaştım.. insanı adeta paranoyaklaştırabilecek derecede hikayelerle karşılaştım.

Önce inanmadım, birkaç gün düşündüm inceledim yazılımcı arkadaşlarıma sordum danıştım hiç bulaşma diyenler oldu, hiç umursamayan insanlarda oldu.

Fakat düşündüm de hangi konu olursa olsun, hangi düşünce olursa olsun bir karşı çıkan birde önemseyen insanlar muhakkak olur. 
Bu onların dünyaya bakış açılarıyla alakalıdır. Bu yüzden insanların söylediklerine takılmadan araştırmaya devam ettim.

Bu sitelerin tehlikeli olduğunu varsayarak birde tehlikeli olmadığını varsayarak araştırmalarıma devam ettim.

Diyelimki tehlikeli değil;

O zaman neden dünyanın heryerinde uyuşturucu kaçakçıları, kiralık katiller, suikastçılar, devlet sırları, burada yer alsın.

O zaman neden insanlar boş yere yüzlerce şifreli web sitesi için bu kadar uğraşıp uyuşturucu resimleri çekip web sitelerine yüklesin.

O zaman neden bu sistem kuruldu, neden bu siteler normal arama motorlarında gorünmüyor.

NEDEN?...

İşte cevap alamıyoruz, bu yüzden tehlikeli olduğunu varsayarak incelemek durumundayız.

Diyelimki tehlikeli;

Önceliğimiz tabiki komşunun oğlunun güvenliği değil kendi güvenliğimizi sağlamak.

Bu demek olmuyorki komşunun ip adresini kullanarak bu sitelere girelim.

Güvenlikli arama motorlarıda varmış bunuda öğrenmiş olduk, ip adresini doğrudan ağ bağlantısından değilde dünyanın heryerinde dolaşan ağ bağlantılarını kullanarak sonuca ulaştıran bir arama motoru, (TOR BROWSER)

Daha basit anlatacak olursak, elektrik enerjisinin ülke geneline yayılabilmesi için belli bir elektrik tüketmesi gerekiyor, bu arama motorunun yaptığıda o ülke geneline yayılan elektriğin kullanmasına benziyor.

Yani ip adresiniz sürekli konum değiştiriyor (polonya, rusya, isviçre) gibi farklı ülkelerde görünüyorsunuz, bu sayede güvenliğinizi bir seviye daha atlatıyorsunuz.

Şimdi soğuk kanlı olmalıyım, karşıma çıkan her ne olursa olsun aklımdan bilinç altıma sokmamam gerekiyorki ruh sağlığım bozulmasın.

Tedirginim aslında yada değilim bilmiyorum ama bir yanımda bunlara hurafe diyor. Zaten bizi çekende bu belirsizlik ya.

İlk işim deep web de türkler varmı diye bakmam oldu, kendilerine bir forum açmışlar orada belli başlıklar altında konuşmalar vardı, biraz inceledim. fakat lüzumlu birşey bulamadım. 

Başka siteler aramaya başladım buradaki web siteleri normal web adresleri değildi. "fhladfhadkf.onion" gibi şifreli adreslerdi. ve bir adrese denk geldim ki gelmez olaydım dedim...

Psikopat bir kadın internete bir resim atmış, resimde bebeğinin tipini beğenmediği için öldürmüş resmini çekip koymuş siteye. bunu gören diğer kadınlar da beğenmedikleri bebeklerini öldürüp resimlerini atmışlar, 

Şurda güzel güzel gezelim internetin derinliklerinde derken bu görüntülerle karşılaşınca küfür etmemek elde değil açıkcası, bu nasıl caniliktir...

Merakım daha da arttı daha fazla vakit harcamaya başladım,

Daha sonrasında bir forum sitesine üye oldum, burda biraz takıldıktan sonra karşıma GUEST51 isimli kullanıcıdan bir ileti geldi, bir link attı, bende tıkladım.. bir kumar bahis sitesi gibi bir yerdi, aralarında şifreli konuşuyorlar, bazıları ise yabancıydı, anlaşılması zordu.

Siteden ayrılmak istedim fakat ayrılamadım, ayrılmak için şifre istiyordu çok şaşırdım, birazda tedirgin oldum, bilgisayarı kapatmak istedim hata vermeye başladı, daha sonra farkettim ki önce üyeliği kapatmam gerekiyormuş.

Çıktıktan sonra önüme değişik değişik resimler gelmeye başladı, ağzından levye girip ensesinden çıkmış çürük insan cesetleri, kafasına balta saplanmış gözleri yerinden fırlamış hayvan leşleri, benim kontrolümden çıkmaya başladı, aslında biraz tedirgin olmadım değil.

Başka bir adres daha buldum, uyuşturucu satıcısı sitesiydi, daha siteye girer girmez karşıma bir uyarı geldi, "Eğer alıcı değilsen çık" gibi tehditkar bir uyarı, tabi ingilizce yazıyordu. Bende istenmediğim yerde durmam dedim çıktım.

Bir de amerikan vatandaşlığı verip pasaport çıkarttıran bir sahte kimlik satıcısının olduğu siteye denk geldim, 9 bin dolara sahte amerikan vatandaşı olabiliyorsunuz, tahminimce bunu kiralık katiller tercih ediyor. kimse kendi kimliğiyle tehlikeli sularda dolaşmaz kanımca.

Ve tabiki seri katiller...
Onlara uğramadan çıkarmıyım.

Bir seri katil öldürdüğü insanları nasıl öldürdüğüne dair yazılar yazmış. 2005 te başladığı yazılara 2011 de son vermiş, yakalanıp hapishaneye girdiği düşünülüyor. Her öldürdüğü insanın yaşını rengini biçimini nasıl takip ettiğini neden yaptığını bir bir yazmış.

İnsanları doğrayan aşçıları anlatmıyorum bile, onları filmlerde pek çok kez görüyoruz.

Son olarak Amerikanın devlet işlerine burnunu sokan, gizli bilgilerini araştıran ortaya çıkartmaya çalışan ABD' li bir siyasetçiye rastladım. Tabi translate den çevirmeye çalıştım makalelerini çok net sonuçlar elde edemesemde cümleleri birleştirmeye çalıştım. 
Obamadan Bush a kadar farklı konulara gizli dosyalara dalmış belliki bir bildikleri var ki DEEP WEB e adım atmış.

Şunu unutmayın ki bazı filmler Deep web'deki psikopat insanların yaptıklarından alıntıdır.

DEEP WEB de tehlike seviyelerinin olduğunu öğrendim, toplam 8 seviye varmış;

1. seviye: 
Yüzey İnternet. Ulaşmak için arama motorları üzerinden basit bazı sorgular yapmanız gereken internet. Güvenlik kameraları sunucuları, Access veritabanları buna örnek gösterilebilir. Temp mail hizmetleri, dns sorgulama hizmetleri türü hizmetlerin verildiği sitelerde bu seviyede hizmet verir.

2. seviye:
Yalnız İnternet. Bu seviyede arama motorlarının arama sonuçlarını kitlediği siteler, FTP serverlar, indexlenmeyen adult filmler bulunmaktadır. Ulaşmak için arama motorlarında detaylı sorgular yapmanız gerekebilir. Bu seviyeye giren pek çok site arama sonuçlarında en son sayfalara atılır. Bu seviye normal yollarla ulaşabileceğiniz son seviyedir.

3. seviye:
.onion sitelerin işin içine girdiği seviyedir. Sitelerin geneli kişisel sunuculardadır. Bu seviyede bulunanlara örnek vermek gerekirse: ELIZA dataları, hacklenen sunucuların bilgileri, data tüccarları, gizli devlet belgeleri, wikileaks belgeleri, devlet sırrı satan casuslar, terör örgütleri, bomba ve silah eğitimleri, federal bilgiler, istihbarat sırları, illegal bilimsel araştırmalar, bilim adamları, shell network, assembly programcıları, gerçek hackerlar, microsoft gizli ağ bilgileri, güvenlik ve data analistleri vb. Bu içerikler genelde html kodlama sitelerde ve kişisel sunucularda barınır. Sunucu sahipleri, sunucularını korumak için her şeyi yapabilirler.​

4. seviye:
Kesinlikle kontrol edilemeyen seviyedir. Şu ana kadar ulaşılabilmiş en tehlikeli seviyedir. Ulaşmanız için tor browserlar yetersiz kalır. “Closed Shell System” adı verilen özel bir ulaşma yöntemi vardır. Bu seviyede bulunan şeylere örnek vermek istersek: Yapay zekalı ölüm makineleri, yapay zeka işlemcileri, GGGEQP işlemcileri, Tesla’nın planları, kristalize güç kontrolörleri, hava durumunu değiştirebilen cihazlar, gizli HAARP projeleri, Atlantis’in yeri ve hakkındaki gizli araştırmalar hatta Atlantis’in bulunduğu yerin detaylı konumları, özel üretim motorların planları, Tanrı’nın olduğunu kabul etmeyenler ve ispatları, masonlar, illuminati, gizli algoritmalar ve hesaplamalar, global terör ağı, global cinayet ağı, global uyuşturucu ağı, global insan ticareti ağı, süper bilgisayarlar ve yapay zekalar vb vb. Bu kategorinin genelini bilimadamları oluşturur. Sitelerin tamamı kişisel sunucular yada özel üretim gizli sunucular üzerindedir. Bu seviyede uygulanıldığında dünyayı değiştirecek ispatlanmış deneyler bulunur. Ulaşmak için normal bilgisayarlar ve internet ağları yetersiz kalabilir.​

5. seviye:
Bu seviye hakkında fazla bilgimiz yoktur. Çünkü daha ulaşılamamıştır. Bu seviyeye ulaşmak için şu an kullandığımız teknoloji yetersizdir. Kuantum teknolojisi ile çalışan bilgisayarlara ve internete ihtiyacımız vardır. Bilinen en tehlikeli seviyelerdendir. Seviyenin sınırları belirsizdir fakat sonu vardır. İçerisinde bulunacak sitelerin dünyayı değiştirebileceği bilinmektedir. Bu seviye için “Eğer olurda birgün ulaşılırsa o gün internetteki savaş bitecektir” denilmiştir.

6. seviye:
Bilinen en tehlikeli seviyedir. Hakkında hiçbir bilgi yoktur. Sınırları belirsiz ve sonu belli değildir. En gelişmiş teknolojiyle bile erişelememiştir.

7. seviye:
7. seviye savaş bölgesi olarak tabir edilir. Eğer bir gün ulaşılabilinirse herkes kendi için savaşacaktır. Amaç seviye 8’e başka insanların çıkmasını önlemektir.

8. seviye:
8. Seviye direkt erişime açık değildir. Ne bir hükümet veya organizasyonun ne de kimsenin tam olarak bilmediği bir Primarch Sistemi tarafından kontrol edilir. Bu sistem ilk olarak 2000’li yıllarda tesadüfen keşfedildi. Sistem tepkisiz ve tüm internete değiştirilemeyen rastgele komutlar göndermektedir. Seviye 8 günümüz bilgisayarların baş edemeyeceği devasa bir işlem gücü olan “level 17 quantum t.r.001 level function lock” kullanır. En son olarak seviye 8 “İnternetin En Son Patronu” olarak geçer.

Dediğim gibi tehlikeli olmadığını varsaydığımız zaman neden bu kadar bilgiler dünyanın heryerinde üstü kapalı belirtilsin ki?

Zaten çoğu 18 li yaşlarında meraklı insanların bulunduğu bu tür ortamlarda hacker grupları TOR kullansanızda kullanmasanızda sizin ip adresinizi bulup yerinizi tespit edip hangi siteleri dolaştığınızdan o siteler için tehlike arz ediyor mu etmiyor mu bunu farkedip tepkilerini gösterirler.

Eğer tehlikeli sularda dolaştığınız zaman karşınıza öyle bir link çıkarırlarki tıkladığınızda bütün internet bilgileriniz onların eline geçer. bu konu hakkında filmler bile yapıldı.

Her ne kadar esrarengiz gelse de inandırıcı olmasa da bu tür bilgileri herkesin bilmesini istemezler, çünkü ağzı olan konuşuyor her insan kendine göre yorum yapıyor.
yani eğer FBI tarafından takibe alınmak istemiyorsanız, çok fazla kurcalamayın derim.

Kurcalamak istiyorsanız da şunu düşünün.

Her ne kadar DEEP WEB tehlikeli olsa da onlarda insan onları oluşturan kurcalayan oynayan bunların hepsi insan, uzaylı değiller, yani onlarda bir gün ölecek kıyamet kopacak ve hepsi yok olacak, öteki tarafta DEEP CEHENNEM yada DEEP CENNET yok!

orda bir ALLAH var.

Neticeye gelirsek benim araştırmalarım yüzeysel oldu, bir yazılımcı olmadığım için çok derinlere inemedim, eğer siz inmek istiyorsanız inin kimse babamın oğlu değil :) İnanmıyorsanız da inanmayın bana ne :)

Ama benim karşılaştığım bazı siteler özellikle o bebeklerin katledilmesi çok canımı sıktı bu yüzden incelemeyi bıraktım.


İşte Güncel DeepWeb Linkleri 10.01.2019

Hidden Service lists and search engines

  • 3g2upl4pq6kufc4m.onion – DuckDuckGo Search Engine
  • xmh57jrzrnw6insl.onion – TORCH – Tor Search Engine
  • uhwiki36pbooodfj.onion – Uncensored Hidden Wiki
  • 32rfckwuorlf4dlv.onion – Onion URL Repository
  • e266al32vpuorbyg.onion/bookmarks.php – Dark Nexus
  • 5plvrsgydwy2sgce.onion – Seeks Search
  • 2vlqpcqpjlhmd5r2.onion – Gateway to Freenet
  • nlmymchrmnlmbnii.onion – Is It Up?
  • kpynyvym6xqi7wz2.onion/links.html – ParaZite
  • wiki5kauuihowqi5.onion – Onion Wiki
  • torwikignoueupfm.onion – Tor Wiki
  • hiwiki544q5q4gbt.onion – The Hidden Wiki
  • idnxcnkne4qt76tg.onion – Tor Project: Anonymity Online
  • torlinkbgs6aabns.onion – TorLinks
  • xdagknwjc7aaytzh.onion – Anonet Webproxy
  • 3fyb44wdhnd2ghhl.onion – All You’re Base
  • j6im4v42ur6dpic3.onion – TorProject Archive
  • p3igkncehackjtib.onion – TorProject Media
  • kbhpodhnfxl3clb4.onion – Tor Search
  • cipollatnumrrahd.onion – Cipolla 2.0 (Italian)
  • dppmfxaacucguzpc.onion – TorDir – One of the oldest link lists on Tor

Marketplace Financial

  • bitmixer3gwvbgzw.onion – Bitmixer.io – Bitcoin Mixer
  • 6wen4x2jfuedgepb.onion – Dream Market – Buy Drugs, Guns and more
  • bitblendnlwgkhsr.onion – BitBlender – Oldest Bitcoin Mixer on darknet
  • torbrokerge7zxgq.onion – TorBroker – Trade securities anonymously with bitcoin, currently supports nearly 1000 stocks and ETFs
  • 2vx63nyktk4kxbxb.onion – AUTOMATED PAYPAL AND CREDIT CARD STORE
  • samsgdtwz6hvjyu4.onion – Safe, Anonymous, Fast, Easy escrow service.
  • easycoinsayj7p5l.onion – EasyCoin – Bitcoin Wallet with free Bitcoin Mixer
  • d7prd6sb2p2cqqls.onion – Dream Market – Buy Drugs, Guns and more
  • ngxembikjrhq2l6h.onion – Dream Market – Buy Drugs, Guns and more
  • qq7fkqx4igcu4llz.onion – Dream Market – Buy Drugs, Guns and more
  • jzn5w5pac26sqef4.onion – WeBuyBitcoins – Sell your Bitcoins for Cash (USD), ACH, WU/MG, LR, PayPal and more
  • ow24et3tetp6tvmk.onion – OnionWallet – Anonymous Bitcoin Wallet and Bitcoin Laundry
  • qc7ilonwpv77qibm.onion – Western Union Exploit
  • 3dbr5t4pygahedms.onion – ccPal Store
  • y3fpieiezy2sin4a.onion – HQER – High Quality Euro Replicas
  • qkj4drtgvpm7eecl.onion – Counterfeit USD
  • nr6juudpp4as4gjg.onion/pptobtc.html – PayPal to BitCoins
  • lw4ipk5choakk5ze.onion/raw/4588/ – High Quality Tutorials

Marketplace Commercial Services

  • dbmv53j45pcv534x.onion – Network Consulting and Software Development
  • uybu3melulmoljnd.onion – iLike Help Guy
  • xfnwyig7olypdq5r.onion – USA Citizenship
  • en35tuzqmn4lofbk.onion – US Fake ID Store
  • vfqnd6mieccqyiit.onion – UK Passports
  • qizriixqwmeq4p5b.onion – Tor Web Developer
  • nr6juudpp4as4gjg.onion/betcoin.htm – Tor BetCoin
  • sheep5u64fi457aw.onion – Sheep Marketplace
  • storegsq3o5mfxiz.onion – Samsung StorE
  • matrixtxri745dfw.onion/neo/uploads/MATRIXtxri745dfwONION_130827231336IPA_pc.png – PC Shop
  • yth5q7zdmqlycbcz.onion – Old Man Fixer’s Fixing Services
  • 54flq67kqr5wvjqf.onion – MSR Shop
  • mobil7rab6nuf7vx.onion – Mobile Store
  • mts7hqqqeogujc5e.onion – Marianic Technology Services
  • ybp4oezfhk24hxmb.onion – Hitman Network
  • b4vqxw2j36wf2bqa.onion – Advantage Products
  • vlp4uw5ui22ljlg7.onion – EuroArms
  • bgkitnugq5ef2cpi.onion – Hackintosh
  • jvrnuue4bvbftiby.onion – Data-Bay
  • e2qizoerj4d6ldif.onion – Carded Store
  • tfwdi3izigxllure.onion – Apples 4 Bitcoin
  • cstoreav7i44h2lr.onion – CStore Carded Store
  • hbetshipq5yhhrsd.onion – Hidden BetCoin
  • nr6juudpp4as4gjg.onion/tor.html – Tor Technology
  • ucx7bkbi2dtia36r.onion – Amazon Business
  • nr6juudpp4as4gjg.onion/torguns.htm – Used Tor Guns
  • tuu66yxvrnn3of7l.onion – UK Guns and Ammo
  • nr6juudpp4as4gjg.onion/torgirls.html – Tor Girls
  • lw4ipk5choakk5ze.onion/raw/evbLewgkDSVkifzv8zAo/ – Unfriendlysolution – Legit hitman service
  • 5mvm7cg6bgklfjtp.onion – Discounted electronics goods
  • wvk32thojln4gpp4.onion – Project Evil
  • 6w6vcynl6dumn67c.onion – Tor Market Board – Anonymous Marketplace Forums

Hosting

  • matrixtxri745dfw.onion – Image Uploader
  • lw4ipk5choakk5ze.onion – PasteThis – Tor based Pastebin
  • wzrtr6gpencksu3d.onion:8080/ – Gittor
  • nr6juudpp4as4gjg.onion – Free hosting
  • tklxxs3rdzdjppnl.onion – Liberty’s Hackers Hosting Service
  • matrixtxri745dfw.onion – Matrix Trilogy

Blogs

  • 74ypjqjwf6oejmax.onion – Beneath VT – Exploring Virginia Tech’s Steam Tunnels and Beyond
  • 76qugh5bey5gum7l.onion – Deep Web Radio
  • edramalpl7oq5npk.onion – Encyclopedia Dramatica
  • ih4pgsz3aepacbwl.onion – Hushbox
  • ad52wtwp2goynr3a.onion – Dark Like My Soul
  • tns7i5gucaaussz4.onion – FreeFor
  • gdkez5whqhpthb4d.onion – Scientology Archive
  • newsiiwanaduqpre.onion – All the latest news for tor
  • 5vppavyzjkfs45r4.onion – Michael Blizek
  • 7ueo7ahq2xlpwx7q.onion – AYPSELA News
  • 7hk64iz2vn2ewi7h.onion – Blog about Stories
  • tigas3l7uusztiqu.onion – Mike Tigas
  • mpf3i4k43xc2usxj.onion – Sam Whited
  • 7w2rtz7rgfwj5zuv.onion – An Open Letter to Revolutionaries
  • 3c3bdbvhb7j6yab2.onion – Totse 2
  • 4fvfamdpoulu2nms.onion – Lucky Eddie’s Home
  • nwycvryrozllb42g.onion/searchlores/index.htm – Fravia’s Web Searching Lore
  • newsiiwanaduqpre.onion – OnionNews – Blog about the onionland

Forums and Chans

  • 2gxxzwnj52jutais.onion/phpbb/index.php – Onion Forum 2.0 renewed
  • 3fyb44wdhnd2ghhl.onion/ib/ – Onii-Chan
  • bx7zrcsebkma7ids.onion – Jisko
  • npdaaf3s3f2xrmlo.onion – Twitter clone
  • jv7aqstbyhd5hqki.onion – HackBB – Hacking & cracking forum
  • xdagknwjc7aaytzh.onion/20/http/1.4.7.9/forummain.htm – Read only access to the Freenet FMS forums via the Anonet Webproxy
  • sbforumaz7v3v6my.onion – SciBay Forums
  • kpmp444tubeirwan.onion – DeepWeb
  • r5c2ch4h5rogigqi.onion – StaTorsNet
  • hbjw7wjeoltskhol.onion – The BEST tor social network! File sharing, messaging and much more. Use a fake email to register.
  • t4is3dhdc2jd4yhw.onion – OnionForum 3.0 – New Onionforum for general talk, now with marketplace
  • zw3crggtadila2sg.onion/imageboard/ – TorChan – One of the oldest chans on Tor

Email and Messaging

  • bitmailendavkbec.onion – swiss email
  • 365u4txyqfy72nul.onion – Anonymous E-mail sevice. You can only communicate with other users currently using this service. So tell all your friends about it!
  • sms4tor3vcr2geip.onion – SMS4TOR – Self destructing messages
  • notestjxctkwbk6z.onion – NoteBin – Create encrypted self-destructing notes
  • torbox3uiot6wchz.onion – [TorBox] The Tor Mail Box
  • u6lyst27lmelm6oy.onion/index.php – Blue matrix chat NOT UP ALL THE TIME so chek often to see when it is
  • wi7qkxyrdpu5cmvr.onion – Autistici/Inventati
  • u4uoz3aphqbdc754.onion – Hell Online

Political

  • 6sgjmi53igmg7fm7.onion/index.php?title=Main_Page – Bugged Planet
  • faerieuaahqvzgby.onion – Fairie Underground
  • 2r2tz6wzqh7gaji7.onion – Kavkaz Center
  • tnysbtbxsf356hiy.onion – The New Yorker Strongbox
  • duskgytldkxiuqc6.onion – Example rendezvous points page
  • rrcc5uuudhh4oz3c.onion – The Intel Exchange Forum :: Information and discussion on various topics, ranging from Illegal Activities and Alternative Energy, to Conspiracy Theories and Hacking. Same people from SnapBBS on a fully secure, moderated and categorized forum.
  • opnju4nyz7wbypme.onion/weblog/index.html – A7B blog :: a blog dedicated to the restoration of a limited constitutional republic in the USA
  • assmkedzgorodn7o.onion – Anonymous, safe, secure, crowdfunded assassinations.
  • duskgytldkxiuqc6.onion/comsense.html – Commo Sense by Thomas Paine
  • nwycvryrozllb42g.onion – Destination Unknown
  • zbnnr7qzaxlk5tms.onion – Wiki Leaks

Hacking

  • salted7fpnlaguiq.onion – SALT
  • yj5rbziqttulgidy.onion – Itanimulli
  • bbxdfsru7lmmbj32.onion/marketplace/ – Delta Initiative
  • 2ogmrlfzdthnwkez.onion – Rent-A-Hacker

Warez

  • 2gxxzwnj52jutais.onion – The Nowhere Server (restored from backup after FH)
  • jntlesnev5o7zysa.onion – The Pirate Bay – Torrents
  • am4wuhz3zifexz5u.onion – Tor Library – library of books and other media files
  • uj3wazyk5u4hnvtk.onion – The Pirate Bay – Torrents (official .onion)
  • doxbindtelxceher.onion – DOXBIN
  • wuvdsbmbwyjzsgei.onion – Music Downloads
  • lolicore75rq3tm5.onion – Lolicore and Speedcore Music
  • xfmro77i3lixucja.onion – ebooks
  • vt27twhtksyvjrky.onion – lol 20th Century Western Music Recordings and Scores
  • 2ygbaoezjdmacnro.onion – Pony at Noisebridge
  • xfmro77i3lixucja.onion – Imperial Library of Trantor
  • c3jemx2ube5v5zpg.onion – Jotunbane’s Reading Club